Asociación Barcelonesa de Laringectomizados: L’Hospital Universitari de Bellvitge realitza sis microcirurgies de forma simultània

Publicitat.

Publicitat.

jueves, 7 de junio de 2018

L’Hospital Universitari de Bellvitge realitza sis microcirurgies de forma simultània

"Les intervencions van ser possibles gràcies a un gran esforç dels nostres professionals", diu el coordinador mèdic del Bloc Quirúrgic

La setmana passada es van portar a terme de forma simultània als quiròfans de l’Hospital Universitari de Bellvitge un total de sis microcirurgies, a càrrec de quatre serveis quirúrgics diferents. "Aquesta excepcional acumulació d’operacions d’aquest tipus en un sol matí palesa la destacada capacitat professional, tecnològica i organitzativa de l’Hospital Universitari de Bellvitge, que és l’hospital públic de Catalunya amb un percentatge més gran de cirurgia altament complexa i també el centre que realitza més microcirurgies de Catalunya", asseguren des del centre hospitalari en un comunicat.

Les microcirurgies són operacions quirúrgiques que es realitzen mitjançant un microscopi. S’apliquen a casos en què el cirurgià necessita una visió augmentada del camp operatori per tal de portar a terme intervencions de molta precisió, com ara connectar vasos sanguinis molt petits. Requereixen la intervenció d’un nombrós equip assistencial, sota la direcció de cirurgians amb una elevada capacitació tècnica.

Les sis microcirurgies, realitzades al matí 28 de maig, van ser una reconstrucció d’un esòfag danyat a causa de la ingesta d’un producte càustic –per a la qual es va utilitzar teixit extret de l’intestí prim–, a càrrec del Servei de Cirurgia Plàstica i Reparadora i la Unitat de Cirurgia Esofagogàstrica; un by-pass extra-intracranial (connexió de dues artèries cerebrals) per tractar un aneurisme cerebral gegant, a càrrec del Servei de Neurocirurgia; dues reconstruccions mamàries immediates amb teixit de la mateixa pacient, a càrrec del Servei de Cirurgia Plàstica i Reparadora, i dues cirurgies transorals amb làser para tractar tumors de laringe, a càrrec del Servei d’Otorino­laringologia.

El doctor Humberto Aranda, coordinador mèdic del Bloc Quirúrgic, destaca que les intervencions van ser possibles “gràcies a un gran esforç dels nostres professionals i a una precisa coordinació per tal que tots ells poguessin disposar de l’equip humà i de la tecnologia necessàries”. La doctora Anna López Ojeda, cirurgiana plàstica que va participar en les intervencions, afirma que actualment la microcirurgia és “un recurs bàsic en la cirurgia reconstructiva, ja sigui per tractar el càncer de mama, els sarcomes, reconstruccions a l’àrea del cap i el coll o a les extremitats, entre d’altres”.

Els cirurgians plàstics de l’HUB, destaca Ojeda, realitzen cada any unes 180 microcirurgies, entre les quals més de la meitat de les reconstruccions mamàries de la Unitat Funcional de Mama de l’HUB i l’ICO. "Això els permet implantar teixit de la mateixa pacient, aconseguint així uns millors resultats estètics i funcionals i una evolució més natural de l’implant al llarg del temps", explica.


Una técnica puntera que requiere de gran capacitación profesional

No hay comentarios:

Publicar un comentario